2014 m. balandžio 13 d., sekmadienis

"Kino pavasariui" pasibaigus

(Foto: mano)



 Nors oficialiai Kino pavasaris baigėsi prieš daugiau nei savaitę, tačiau dar kelias dienas „Vingis“ gyveno festivalio nuotaikomis ir rodė papildomus kai kurių filmų seansus. Labai gaila, kad nepavyko juose sudalyvauti dėl studijose spaudžiančių darbų ir deadline'ų (per Kino pavasario maratoną ir kasdienį sėdėjimą kino teatre teko šiek tiek nuo visko atsilikti aukojant kai kurias paskaitas ir darbus dėl filmų. Kinomanai šia auką tikrai supras!). Tačiau, kad galėčiau įvertinti kas ir kaip man, kaip sąrašų maniakei, būtina pateikti ataskaitą sau. Taigi...

Oficialioji „ataskaitos“ dalis.
„Kino pavasario“ metu iš 14 oficialių kino festivalio dienų kine buvau 10 dienų (dešimt dienų, bet ne 10 kartų! Savaitgaliais, o kartais ir savaitės vidury, į „Vingį“ važiuodavau 2 kartus: pirmoje dienos pusėje ir paskui dar kartą grįždavau vakare). Iš viso pažiūrėjau 14 filmų (neįskaičiuoju filmo „Redirected. Už Lietuvą“ kurį jau buvau mačiusi anksčiau) iš norimų 32 (naiviai norimų, nes į kitus tiesiog nebuvo įmanoma spėti ar eiti dėl, pvz.: vėlaus seanso laiko):
1.      Antrininkas
2.      Dalaso klubas
3.      Glorija
4.      Groja Liuvinas Deivisas
5.      Ida
6.      Lūšies valanda
7.      Mergina iš spintos
8.      Nesamasis laikas
9.      Nužudyk tuos, kuriuos myli
10.  Realiame gyvenime
11.  Snieglentininko istorija
12.  Stebuklas
13.  Tomas atvyko į kaimą
14.  Venera kailiuose

Taip pat teko sudalyvauti edukacinio kino kūrimo projekto/konkurso „Kuriam kiną!“ filmukų pristatyme ir diskusijose su filmukų kūrėjais.


Kiti faktai/pastebėjimai.
2 iš matytų filmų buvo dokumentiniai.
4 iš šių filmų („Ida“, „Mergina iš spintos“, „Nesamasis laikas“, „Stebuklas“) dalyvavo/filmą pristatė režisieriai/kūrybinė komanda, tad dalyvavau ir diskusijose su jais po filmo peržiūros.
Visiems/tam tikro filmų žanro/temų mėgėjams siūlau ir rekomenduoju: „Antrininką“, „Dalaso klubą“, „Snieglentininko istoriją“, „Lūšies valandą“, „Nužudyk tuos, kuriuos myli“, „Tomas atvyko į kaimą“.
„Kino pavasario“ (mažyčiai) nusivylimai: „Gloria“ (manau, jog kaltas ne filmas, o tai, kad jis skirtas truputį vyresnei auditorijai nei aš), „Nesamasis laikas“ (labai tikėta ir nuspėjama pabaiga ir šiaip filmo aprašymas ir anonsas buvo sukėlęs daugiau lūkesčių).

Ir dar...
3 iš matytų filmų epizodinius „vaidmenis atliko“ katinai. Šunų, kiek pamenu, nebuvo nė viename. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą