2010 m. gegužės 4 d., antradienis

Dangus ir pragaras. Filmo vakaras.





"Kiekviename iš mūsų [...] glūdi dangus ir pragaras." O. Wilde
***

Ryt nėra paskaitų, tad ir vėl pasiteisina teorija, kad 4 dienas atostogaujam ir 3 mokomės. Nors, kaip šiandien taikliai pastebėjo kursiokė R., realiai, 7 dienas per savaitę mes atostogaujam. :D

Tad tokį beveik visai laisvoką vakarą, kada V. užsikasęs skaitykloj, o R. su S. kažkur išėję, pagaliau baigiau žiūrėti "Dorianą Grėjų". Pirmo pusmečio visuotinės literatūros programoje O.Wild'as žinoma buvo, tad man knietėjo pažiūrėti ir filmą. Lai neįsižeidžia senesnių ekranizacijų gerbėjai, bet aš tikrai teikiu pirmenybę brunetui „Dorianui“ Ben Barnes ir Oliver Parker‘io sukurtai melsvai žalsvai šiurpokai aplinkai. Na, iš manęs ne kokia kinematografė, bet negaliu nepasijuokti iš to, kaip vis gi juokingai ant bėgių išsikėtojęs gulėjo Sibilės brolis. :D Taip pat aš asmeniškai būčiau sukeitusi Ben Chaplin'o ir Colin Firth'o vaidmenis, mat, pastarasis labiau priminė gerą ir lėtą Bezilį, nei, skaitant knygą mano pamiltą, Lordą Henrį. Dar reikėtų atleisti nukrypimus nuo knygos, kas, vis gi, labai būdinga ekranizacijoms. Bet verdiktas būtų toks - vakaras neprailgo ir nesusigadino.

Tikrai seniai bežiūrėjau filmą. Bet va, šiandien, pagaliau sau nulenkusi galvą prisipažinau, kad be dienotvarkės nė iš vietos. Todėl kai jau pasidariau darbų sąrašiuką, ne tik nuveikiau viską, ką buvau suplanavus, bet ir išleidau nenumatytą sumą nusiaubdama „Panoramos“ kosmetikos parduotuves, bei apturėjau seniai lauktą kino seansą. Cha. Net baiginėju „Interviu su vampyru“.

Dar daug čiaudėju, nerimauju dėl penktadienio, (nes nenoriu jokių pasirinkimų) ir bijau nusivilti ateinančiu savaitgaliu.

Eh.

Bet viskas juk tvarkoj, ar gi ne? :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą